De rivier de Maas komt bij Eijsden Nederland binnen. Eijsden is een typisch Maasdorp ten zuiden van Maastricht gelegen in het Maasdal met een karakteristieke kern en een mooi beschermd dorpsgezicht van oudsher.

De Diepstraat vormt daar het middelpunt van.

De Diepstraat in Eijsden

In de Diepstraat vindt u uiteenlopende gezellige eetgelegenheden met terrassen, variërende van een fijn Grieks restaurant, een gezellig eetcafé en een Frans restaurant dat een Bib Gourmand (guide MICHELIN) kreeg en het “fijnste Franse restaurant van Nederland 2014” was. Om de hoek is zelfs een friture voor de snelle hap. Onder aan de straat en langs de Maas, liggen twee goede brasserieën. Kortom, culinaire hoeft u niets te kort te komen.

Ook onder aan de straat vindt u een fiets- en voetveer dat u over de Maas naar de Belgische kant brengt. Daar vindt u een mooi fiets- en wandelgebied.

Het fiets- en voetveer

Op loopafstand van de Diepstraat is een nieuw winkelcentrum met o.a. twee bekende supermarkten.
Ook op loopafstand is een warme bakker, een keurslager met veel specialiteiten en een fietsenwinkel. Daar kunt u fietsen huren. Verderop in Eijsden is het zwembad met zowel binnen als buitenbad, een tennishal en buiten Eijsden is een 18-holes golfbaan ‘Het Rijk van Margraten’.

Op ca. 7 minuten lopen is het NS station.

Het kasteel van Eijsden gebouwd in 1636, verbouwd in 1767 en gerestaureerd in 1881-1886

Vlakbij de Diepstraat ligt het kasteel van Eijsden.

Langs de Maas zijn de Beemden. Een bijzonder wandelgebied. Het dorp is omgeven met fraaie hellingen en is geschikt als begin van uitstapjes naar het heuvelland en o.a. naar het Amerikaans kerkhof in Margraten (op ca. 15 kilometer) of Maastricht. Eijsden ligt op de bekende Mergellandroute. De gemeente Eijsden-Margraten is zelfs uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2015.

Naar het zuiden ligt op 10 autominuten het typisch Waalse stadje Visé (B) en nog wat verder de stad Luik met zijn bezienswaardigheden. In de buurt van Eijsden is de Belgische Voerstreek met typische dorpen en mooie uitzichten.
Naar het oosten vindt u op ca. 40 autominuten de stad Aken (D) met zijn rijke geschiedenis. Naar het noorden ligt op 10 kilometer Maastricht. Een stad met veel mogelijkheden variërend van dagtrips, bootvaarten en stadswandelingen. Maastricht is ook bereikbaar per trein en bus.

Voor de watersport liefhebber is er het Watersport en Recreatiegebied Fun Valley even buiten Eijsden. In Eijsden bevindt zich een sportcentrum met zowel binnen- als buitenbad en een tennishal.

Voor evenementen, wandelingen en fietstochten, kijk op:
https://www.vvvzuidlimburg.nl/agenda/evenementen/

Kortom, geen reden om u te vervelen.