De rivier de Maas komt bij Eijsden Nederland binnen. Eijsden is een typisch Maasdorp ten zuiden van Maastricht gelegen in het Maasdal met een karakteristieke kern en een mooi beschermd dorpsgezicht van oudsher.

De Diepstraat vormt daar het middelpunt van.

De Diepstraat in Eijsden


2021

Restaurants
In de Diepstraat vindt u uiteenlopende gezellige eetgelegenheden met terrassen, variërende van een fijn Grieks restaurant https://www.hotelrestauranthestia.nl/
(bijna naast ons appartement), een gezellig eetcafé https://biemeijs.nl/ (tegenover ons appartement) en een Frans restaurant dat een Bib Gourmand (guide MICHELIN) kreeg en het “fijnste Franse restaurant van Nederland 2014” was https://www.restaurantvanille.nl/ .
Direct om de hoek is zelfs een frituur/snackbar voor de snelle hap 😊.
Onder aan de straat, waar de Maas Nederland binnenkomt, en langs de Maas, liggen twee goede brasserieën: https://www.brasserielameuse.nl/ en
https://www.aontbat.nl/ .
Kortom, culinaire hoeft u niets te kort te komen.

Ook onder aan de straat vindt u een fiets- en voetveer dat u over de Maas naar de Belgische kant brengt. Daar vindt u een mooi fiets- en wandelgebied.

Het fiets- en voetveer

Winkels
Op loopafstand van de Diepstraat is een nieuw winkelcentrum met o.a. twee bekende supermarkten Plus en Lidl, maar ook het Kruidvat, een groentewinkel, opticien e.d. (8 min. lopen). Daar ligt ook het gezellige lunchcafé Pater Noster (https://www.paternostereijsden.nl/).
Vlak bij in de Kerkstraat is een warme bakker (https://www.bakkerijlekkerbek.nl/) (klik op ‘onze winkels‘), en een keurslager met veel specialiteiten (https://www.partyservice-pinckaers.nl/) (2 min. lopen).
Aan het einde van de Kerkstraat aan de Vroenhof kunt u een heerlijk ijsje eten bij: https://www.ijssalonangelati.nl/.
In de Wilhelminastraat is een fietsenwinkel (https://www.bikeserviceeijsden.com/) (6 min. lopen).
Daar kunt u géén fietsen huren.
Dat kan wel bij http://www.fietsshopheuvelland.nl/  of net over de grens bij: http://www.pinckersfietsenverhuur.be/.
Verderop in Eijsden is het zwembad met zowel een binnen- als buitenbad: https://www.zwembaddetreffer.nl/ of ga naar het grotere zwembad in Maastricht https://www.geusseltbad.nl/.  In Eijsden is verder een tennishal en buiten Eijsden is een 18 holes golfbaan ‘Het Rijk van Margraten’.

Op ca. 7 minuten lopen is het NS-station.

Het kasteel van Eijsden gebouwd in 1636, verbouwd in 1767 en gerestaureerd in 1881-1886

Vlakbij de Diepstraat ligt het kasteel van Eijsden.

Langs de Maas zijn de Beemden. Een bijzonder wandelgebied. Het dorp is omgeven met fraaie hellingen en is geschikt als begin van uitstapjes naar het heuvelland en o.a. naar het Amerikaans kerkhof in Margraten (op ca. 15 kilometer) of Maastricht. Eijsden ligt op de bekende Mergellandroute. De gemeente Eijsden-Margraten is zelfs uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2015.

Naar het zuiden ligt op 10 autominuten het typisch Waalse stadje Visé (B) en nog wat verder de stad Luik met zijn bezienswaardigheden. In de buurt van Eijsden is de Belgische Voerstreek met typische dorpen en mooie uitzichten.
Naar het oosten vindt u op ca. 40 autominuten de stad Aken (D) met zijn rijke geschiedenis. Naar het noorden ligt op 10 kilometer Maastricht. Een stad met veel mogelijkheden variërend van dagtrips, bootvaarten en stadswandelingen. Maastricht is ook bereikbaar per trein en bus.

Voor de watersport liefhebber is er het Watersport en Recreatiegebied Fun Valley even buiten Eijsden. In Eijsden bevindt zich een sportcentrum met zowel binnen- als buitenbad en een tennishal.

Voor evenementen, wandelingen en fietstochten, kijk op:
https://www.vvvzuidlimburg.nl/agenda/evenementen/
en
http://www.bikespot.nl/4/zuid-limburg/

Fiets huren: http://www.fietsshopheuvelland.nl/
of net over de grens: http://www.pinckersfietsenverhuur.be/

Kortom, geen reden om u te vervelen.